Uppror bland travtränarna

Hej igen! Vi har haft lite sommarlov här nu och fokuserat lite mer på att njuta av sommaren, solen och myst inte med en massa underbar hästar! Det har dock hänt en hel del inom travvärlden, speciellt nu härom dagen när det var en protest på Jägersro.

Du kanske hört talas om att starten för V86 blev fördröjd med en kvart ungefär, vilket stämmer. Jag tror inte så många gick ut med vad det var som hände, utan bara sa att det var en fördröjning. Att det blir en fördröjning händer ofta inom trav och det är inte hela världen. Vi är liksom vana vid det!

Men, i det här fallet var det inte riktigt en envis häst, trasig bil eller fåglar på banan som sköt upp starten. Det var istället en protest som tränarna på Jägersro höll. Strax innan start ställde de sig en bit bort och vägrade köra fram hästarna. Detta var en protest för att de kände sig överkörda när ATG och ST tar beslut utan att tränarna själva får veta eller säga till. Det är ju ändå de som berörs väldigt mycket av vad som händer i trav-världen.

Resultatet av detta blev kanske lite av en flopp. 15 minuters fördröjd start, ingen kommentar i sändningarna på TV och hästar som fick springa i kylan 20 minuter extra. Det var bara de som såg på live-sändningen som såg att något hände. Ingen vidare effekt, kan man tycka.

Vi blev lite chockade när vi såg det faktiskt, för det var så oväntat. Dessutom verkade det inte vara alla tränare som var medvetna om att det skulle vara en aktion. Jag vet inte om de blev nöjda med det de gjorde men jag kan väl förstå båda sidorna. Jag hade ju också velat protestera om man blir så pass överkörd, men det verkar ju vara ett halvhjärtat försök som inte riktigt gick hela vägen fram.

Jag undrar förresten om det kommer bli någon typ av protest eller liknande i Vinter-OS i vår. Det börjar ju närma sig nu, även om det är långt kvar. Jag ser ju mycket fram emot alla tävlingarna och kan knappt vänta! Jag hittade en superbra nedräknare på en site om just Vinter-OS, så den följer jag när jag får abstinens. Det verkar också komma lite uppdateringar om vad som händer runt OS, så det är ju trevligt att kunna följa.

Nu ska vi se vad som händer i trav-världen iallafall, och om Jägersro-tränarna får någon respons. Vi hörs!