Underbara, älskade Maharajah!

Älskade underbara Maharajah!
Bilden på Maharajah är tagen av Kanal75

Det är ju omöjligt att ha en blogg om trav om man inte tar med ett inlägg om den fantastiske Maharajah, aka Marre! Underhästen och dunderhästen som vunnit och vunnit flera gånger om! Han har berört oerhört många hjärtan under sina år, däribland våra.

Nu är han 12 år och pensionerad, men när han var ung och pigg sprang han hela 59 lopp. Totalt har han sprungit in 23,5 miljoner kronor på dessa loppen, en mäkta imponerande summa måste vi säga. Som treåring vann han nio av tolv starter, vilket banade väg till en framgångssaga utan dess like. Bland de nio vinsterna var bland annat det tuffa loppet Långa E3 på Bergsåkers travbana – ett mycket prestigefyllt lopp. Året efter det tog han dessutom hem förstaplatsen i Svenskt Travderby, tillsammans med fler prestigefyllda priser.

Marre har alltså vunnit redan från start och var en vinnarsaga och idol från unga år. Under sin aktuella tid, fram till oktober 2014, har han vunnit flera stora lopp och gjort sitt namn väl känt. Bland annat har han tävlar i Prix d’Amerique hela fyra gånger, där han vann en av dem. Prix d’Amerique är som ni säkert vet världens största och mest prestigefyllda travlopp. Att vinna detta är en bekräftelse på att man är en riktigt bra travhäst – att ens få vara med i det är fruktansvärt bra gjort det också!

Andra stora vinster som Marre kammat hem är Svenskt Travkriterium 2008, Svenskt Travderby 2009, Grand Prix I’UET 2009, Prix de Paris 2011, Olympiatravet 2013 och slutligen Prix d’Amerique 2014. Med dessa riktigt fina vinsterna på relativt kort tid är det inte konstigt att han blev utsedd till Årets Häst år 2014, på svenska Hästgalan år 2015. Han har gjort ett superjobb alla lopp han gått och klarat sig igenom såväl smågalopper som perioder med hovbölder.

Vi tycker att Maharajah verkligen förtjänar ett gott liv och så mycket morötter och pyssel han kan få, nu efter hans karriär. Han har verkligen rört oss alla travfantaster med sina riktiga kämparlopp där han hamnat långt bak, galopperat bort och fått dåliga spår. Ändå har han på något sätt lyckats vinna, eller iallafall kommit på så bra plats att han fått pengar för det. Starkt jobbat Marre, hoppas du blir bortskämd nu!