Om oss

Vi är två tjejkompisar som heter Lisa och Dania och som är 19 år gamla. Vår stora dröm är att få försörja sig på att jobba med häsar och allra helst skulle vi vilja bli travtränare. Det verkar som ett himla spännande jobb men vägen dit är inte lätt. Det har vi förstått när vi har läst på lite till vad vi ska välja efter gymnasiet. Men vi har båda fallit för sporten och i denna blog ska vi förklara varför.

Men först vill vi berätta lite om oss själva:

”Jag heter Lisa och har i hela mitt liv sysslat med hästar. Jag bor på en gård i Skåne och det stora hästintresset har jag fått av min mamma, som alltid har ridit. När jag var liten köpte hon en Shire för att hjälpa till på gården, men senare fastnade hon för islandshästar. Det var även hon som fick mig intresserad av att bli travtränare, då hon köpte en andel av en travhäst. Jag fick följa med på loppen och följde hästens utveckling i både med och motgång fram till den skadade sig och inte kunde springa mer. Det var sorgligt, min mamma förlorade nog en del pengar där. Men jag fick samtidigt se travtränarens arbete med hästen och insåg det fantastiska samspel mellan travkusk och travhäst som behövs för att vinna en tävling. Det var då jag bestämde mig att jag vill att det blir mitt framtida yrke.”

”Jag heter Dania och mitt hästintresse började också när jag var liten. Tyvärr har jag inte haft någon egen häst men fick ofta följa med kompisarna till stallet som låg nära vårt hem. Jag bestämde mig för att börja rida och har sedan dess hyrt häst varje sommar när jag inte ridit på ridskolan. Mitt intresse för travsport fick jag av Lisa, när jag fick följa med och se familjens travhäst tävla. Sedan dess har jag också fastnat för travtränaryrket och läst om profiler som Stig H Johansson.”

I denna blogg vill vi gärna berätta lite om travtränaryrket, som är ett komplext jobb med många olika arbetsuppgifter. Och våra drömmar om att nå dit <3

Kram

travtränare